Wysłany: Pon Cze 08, 2009 10:03 pm lustrzanka do 1500
Witam
Poszukuję lustrzanki z obiektywem do 1500zł. Aparat ten będzie przeznaczony dla amatora, który będzie robił zdjęcia rodziny, krajobrazów itp czyli do każdej sytuacji. Zastanawiałem się nad kupnem a200 z tym obiektywem 18-70 mm f/3.5-5.6 ale piszą że nie ostrzy, po bokach zdjęcia są rozmazane, czy to prawda ? Czy w tej cenie to jest najlepszy aparat czy też nie? Jak nie to jaki polecacie jeszcze ?
Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję każdemu który się wykaże zainteresowaniem.
skoro chciałbyś zacząć a jeszcze nie zacząłeś
to może warto zacząć od podstawowych rzeczy jakim jest zrozumienie podstawowych pojęć i dostępnego sprzętu a nie zadawać idiotyczne pytania
piszasz:
kamilbe napisał/a:
ale piszą że nie ostrzy, po bokach zdjęcia są rozmazane, czy to prawda
skoro nie potrafisz posługiwać się googlarką i znaleźć podstawowych sampli, i napisać zapytania do użytkownika czy jest zadowolony to trudno będzie z Tobie wyjaśnić dlaczego warto kupić obiektyw za 4k zł
piszesz też
kamilbe napisał/a:
Jak nie to jaki polecacie jeszcze ?
a specyfikacji sonnego na stronie nie przeczytałes jakie ma dostępne obiektywy systemowe?
może sam poszukaj jakie obiektywy o jakich ogniskowych i jakim świetle dostępne dla sonego Tobie odpowiadają?
przedstaw swoje 2-3 propozycje napisz dlaczego akurat te a my ci powiemy który Warto
jak Ci napisze że polecam 100-400mm bo tych ogniskowych najczęściej używam to kupisz ?
przecież nie będzie nikt wymieniał całej dostępnej listy obiektywów bo są ich setki, z którymi możesz fotografować na początku
PS tak wolałem napisac tyle teksty niż dać krotką zwięzła odpowiedź, akurat na to czas mam
kamilbe napisał/a:
z góry bardzo dziękuję każdemu który się wykaże zainteresowaniem
ehhh
może warto zacząć od podstawowych rzeczy jakim jest zrozumienie podstawowych pojęć i dostępnego sprzętu a nie zadawać idiotyczne pytania
To są opinie tych którzy kupili a200 a nie maja i to mam z googlarki Widziałem też sample
greenshadow napisał/a:
ehhh
piszesz też
kamilbe napisał/a:
Jak nie to jaki polecacie jeszcze ?
a specyfikacji sonnego na stronie nie przeczytałes jakie ma dostępne obiektywy systemowe?
Czytałem na stronie zamierzałem kupic a200 samo body plus odzdzielnie obiektyw Sony DT 18-70 mm f/3.5-5.6 ? który jest w zestawach, ale może coś za tą cene kupie lepszego dlatego pytam
Co myślicie o Olympusy E-400/410/420, Nikon D40/40x czy sony a200, który z nich najlepszy będzie dla mnie lub jaki inny polecacie w takiej cenie?
Pozdro
chyba jednak wezmę a200 bo ma stabilizacje obrazu w korpusie, szybki AF i razem z obiektywem wydam na niego max 1100 zl, czy wybrałem dobrego wyboru ?
body
http://www.twenga.pl/cena...rowy-399413-0-4
Teraz mam pytanie do Was jaki kupic obiektyw bo ten 18-70mm f/3,5-5,6 jest beznadziejny, moge na to wydac 500 zł
a oprócz olympusa jakie jeszcze pasują ? Jaka jest różnica pomiędzy tym obiektywem 14-42mm f/3.5-5.6
a
7.5-45mm f/3.5-5.6 ?? Który jest lepszy, ma większy zoom itp ?
kamilbe, dla Ciebie bardziej odpowiedni będzie kompakt. Nie pchaj się na siłę w lustrzanki, nie warto. Po pierwsze: za mały masz budżet, żeby kupić lustrzankę z zestawem obiektywów (tak, kilku obiektywów, bo jeden nie wystarczy) do wszechstronnych zastosowań. Po drugie: niewiele wiesz o fotografii, więc lepiej zacząć bezbolesną naukę od kompaktu. Będziesz miał więcej udanych zdjęć. Możliwe, że z opanowałbyś lustrzankę, w końcu to nic nadzwyczajnego. Ale jeśli piszesz, że zależy Ci na fotkach z wakacji i do rodzinnego albumu, to jest to jednak trochę za mało... Nie potrzebujesz rzucać się od razu na głęboką wodę, uwierz mi.
_________________ | www.epicure.pl | searching low for a higher truth |
kamilbe, nie kompromituj się już tylko pomyśl o jakiejś hybrydzie, jak już będzie się Tobie chciało dowiedzieć co nieco o tym czym chcesz się zajmować to moze łatwiej przyjdzie ci czytać kolejne cyferki składające się na niezbędne w fotografii wyrażenia
POMYŚL
czym różnią się te ciągi znaków które podałeś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum