Wysłany: Nie Cze 07, 2009 9:18 am a200+ jaki obiektyw do niego
Witam,
zamierzam kupic sony alpha 200 tutaj http://www.twenga.pl/cena...rowy-399413-0-4 i nie wiem jaki kupic do niego obiektyw. Na cały zestaw mogę wydac tylko 1400 zł. To będzie moja pierwsza lustrzanka. Na samym początku zastanawiałem się nad Sony DT 18-70 mm f/3.5-5.6 ale piszą Ci którzy go kupili/dostali w zestawie "mydło w sporym zakresie ogniskowych, słaby i głośny autofokus, zwykle nie ostrzy przy słabym świetle (nie mówię już o nocy...) Porażka."
Jaki polecacie obiektyw do tej lustrzanki? Aparat będzie służył głównie do robienia zdjęć w każdej sytuacji.
Na początek kita - kupisz za 120 - 150 zł - jeśli jego możliwości przestaną być dla Ciebie wystarczające to sprzedaż i kupisz coś lepszego - ale wtedy też i kwota na szkło będzie musiała wzrosnąć do 1000 zł +
a jakie kity polecasz do 400 zł oprócz Sony DT 18-70 mm f/3.5-5.6 ?
Żadne. Kit to obiektyw sprzedawany w zestawie z aparatem. Z tego, co się orientuję, to z sony sprzedawany jest tylko DT 18-70. Innego już nie ma w cenie do 400 zł.
_________________ | www.epicure.pl | searching low for a higher truth |
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum