Pewnie chodzi o dodatki typu korona na głowie, szablon z sercami itd (samsung), tylko, że ty chcesz uśmiech taa ? Taki sztuczny, dodawany.. Wejdź na forum firmy sony i zapytaj. Ewentualnie sprawdź sobie czy w temacie "Sony" dyskusja nie była poruszana, a przede wszystkim instrukcja obsługi.
Chyba chodzi o coś innego... Sony wpadł na poroniony pomysł, żeby produkować aparaty z czymś w rodzaju rozpoznawania uśmiechu. Aparat ma robić zdjęcie wtedy, kiedy osoby w kadrze się uśmiechają. Chciałbym pomóc rozwiązać ten "problem", ale niestety nie jestem w stanie. Za każdym razem, jak próbuję, napady śmiechu nie pozwalają mi nic napisać .
_________________ | www.epicure.pl | searching low for a higher truth |
Chyba chodzi o coś innego... Sony wpadł na poroniony pomysł, żeby produkować aparaty z czymś w rodzaju rozpoznawania uśmiechu.
No faktycznie.. masz racje.
Sony napisał/a:
Funkcja rozpoznawania uśmiechu
Aparaty Sony Cyber-shot T200 i T70 są wyposażone w nową funkcję wykrywania uśmiechu (Smile Shutter), która pozwala aparatowi automatycznie rozpoznać uśmiech na twarzy fotografowanej osoby. Jest to pierwsza taka funkcja dostępna w aparatach cyfrowych(1).
Nowy system może rozpoznać uśmiech na twarzy fotografowanej osoby i wyzwolić migawkę bez konieczności reakcji ze strony użytkownika. Dzięki temu, portrety, zdjęcia rodzinne oraz inne fotografie osób będą zawsze bardzo pogodne. Jeśli w kadrze znajduje się kilka osób, zdjęcie zostanie zrobione, jeśli uśmiechnie się osoba wybrana za pomocą ekranu dotykowego. Można wykonać maksymalnie sześć fotografii z uśmiechem bez konieczności naciskania spustu migawki.
Łatwa w użyciu funkcja rozpoznawania twarzy (Face Detection) pomaga fotografującym wykonywać udane portrety. Realizowana przez wyjątkowo wydajny procesor obrazu BIONZ funkcja rozpoznawania twarzy automatycznie dostosowuje czas naświetlania, parametry lampy błyskowej i inne ustawienia. Rozbudowane mechanizmy automatycznego nastawiania ostrości oraz zaawansowane funkcje rozpoznawania oczu gwarantują ostre portrety przy zachowaniu naturalnej barwy skóry — przy dużym zbliżeniu, słabym oświetleniu, a nawet w ruchu.
A ile śmiechu przy tym chcąc wyłączyć w/w opcje, kierując (nazwijmy to) obiektyw w swoją stronę aparat samoczynnie robi zdjęcia... bo ja np śmiałbym sie cały czas.
Aparat idealny dla fotomodelek, od dzisiaj nie muszą opłacać im fotografów. No, no, technika idzie w górę.
Odbiegamy od tematu, ale jeśli już przy tym jesteśmy, to mnie ciekawi, w jaki sposób owy aparat wykrywa uśmiech. Umie odczytać z obrazu usta ułożone w półksiężyc? Fakt, sony tutaj się ośmieszyło do cna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum