Wiek: 19 Dołączył: 06 Mar 2008 Posty: 116 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 5:28 pm
nie znam sie na kadrach, ale z 1 bije bardzo niebieskim po oczach...
2 jak dla mnie ok. choc sie nie znam
_________________ Fuji S9600 + filtry + statyw + SB-28 | Pentax Optio A20 |
www.viader.fbl.pl takie tam niby zdjęcia...
"...i czego tu więcej chcieć od życia..."
_________________ CANON EOS 400D >>29.04.2008<<,Statyw, KIT 18-55mm | Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II LD www.zbyszko.fotolog.pl
www.flickr.com/photos/zbyszko666
ZAPRASZAM
#3 obróbka totalnie mi nie leży, samo zdjęcie nie jest najgorsze.
#4 MZ nijakie, a ułożenie nóg to już w ogóle, jakby pilną sprawę w toalecie miała do załatwienia
o 3 kolega poprzendik powiedział
o 4 też kolega poprzednik powiedział dodam tylko że... jakoś ostrość w okolicach głowy mi sie gubi ? niew eim dziwne wrażenie
pozdrawiam i smacznego jaja
_________________ 450D
+ 17-40 F4 L
+ 50 F1.4
+ 430 EXII
+ 18-55 IS
+ notoryczny brak czasu
Zibi dla mnie na odmianę bardzo fajne. Akurat te Twoje ostatnie 2 sztuki są dość ciekawe - bo inne. Może i ostrość gdzieś uciekła miejscami, może kadrowanie słabe (ucięta noga na 3) - mi się podobają. Kolorystyka na 4-ce jest super.
Zaznaczam, że ja portretów nie umiem robić - to garść osobistych odczuć.
_________________ CANON EOS 400D >>29.04.2008<<,Statyw, KIT 18-55mm | Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II LD www.zbyszko.fotolog.pl
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
widzę,ale dla mnie te foty są jednymi z lepszych:) dlatego je dałem pod ocenę.
ZAPRASZAM
Wiek: 25 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 2339 Skąd: Przeźmierowo/Poznań
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 11:41 pm
ja pie.... pisałem odp z około 15 min,dłuuuugą odp....i co?I nico!! Wywaliło mnie z forum jak już chciałem ją dodać! Masakra.
No ogólnie to teraz w szybkim skrócie:
3 i 4
Złe nie są.
Na minus: brak ostrości oraz obróbka na 3 która jest zbyt agresywna i tworzy dziwne rzeczy na twarzy.
Plus: kolorystyka i kadr na 4,dobre tło-niby zwykłe graffiti ale jednak tworzy fajną kolorystykę.
Układ nóg: nie koniecznie minus,zdjęcia te podbiegają bardziej pod zdjęcia mody niż portrety stąd układ nóg może byc akceptowalny.
Nowe z Marzeną:
M 1
dziwna pozycja,dziwny kadr...ciężko mi cokolwiek pisać tutaj
M 2
Pozycja modelki nienaturalna,może gdyby była cała sylwetka na zdjęciu to byłoby ok ale teraz nie jest.Wygląda to źle.O przepaleniach już nie wspominając-za dużo ich tutaj.
Rady:
Zajrzyj do postu zywczok6, tam ma podobny problem do Ciebie ze zdjęciami w świetle słonecznym.
Przejdź następnym razem w cień,cien kamienicy,drzewa,czegokolwiek wtedy pozbywasz się ostrego światła i masz zmiękczone naturalne światło dzienne.Pamiętaj też o lampie...
Pozycje modelek:
oglądaj zdjęcia innych,zapisuj je,pokazuj modelką,powiedz że mają się podobnie ustawić,mozesz nie pokazywać i sam je nakierować na wybraną pozycję. Spróbuj czasami poprosić modelkę o naturalną pozycję w którą później delikatnie możesz ingerować.Kopiowanie pozycji nie jest niczym złym,w trakcie takiego kopiowania możesz wymyślić swoje własne ustawienie.
To tyle na dziś.
Dobranoc
_________________ Sporadycznie na forum niestety....
Dzięki.. a było to już robione o godzinie 18 i jeszcze zastałem takie światło.Dzięki za rady poraz kolejny
ZAPRASZAM
Wiek: 25 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 2339 Skąd: Przeźmierowo/Poznań
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 10:29 am
zywczok6, masz rację..pozycja w której nogi są na pierwszym planie jest dość trudna aby nie wyglądała dziwacznie-pozycja ok,ale zdjęcie ze złej strony robione
_________________ Sporadycznie na forum niestety....
ogólnie to tka już i moje osobiste pytanie
chyba jednakw tkaich sytuacjach robić zdjecie bardziej z góry by nogi nie zdominowały foto ?
no chyba że właśnie je chcemy wyeksponować
_________________ 450D
+ 17-40 F4 L
+ 50 F1.4
+ 430 EXII
+ 18-55 IS
+ notoryczny brak czasu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum